Élelmiszerellenőrzés, minőségszabályozás Dániában
A szerző a dolgozatban 3 hónapos ösztöndíjas tanulmányújának tapasztalatai alapján ismerteti a hús- tej- és söripari minőségellenőrzés egyes kérdéseit, s vázolja az Állami Élelmiszer Intézet tevékenységét. Megállapítja, hogy Dániában az élelmiszeripari minőségellenőrzésnek meghatározó szerepe van, s...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1989
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
35 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszergazdaság - minőségszabályozás - Dánia, Élelmiszeripar - minőségszabályozás - Dánia, Élelmiszeripar - minőségellenőrzés - Dánia, Minőségszabályozás - élelmiszeripari termékek - Dánia, Élelmiszerellenőrzés - Dánia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80315 |
Tartalmi kivonat: | A szerző a dolgozatban 3 hónapos ösztöndíjas tanulmányújának tapasztalatai alapján ismerteti a hús- tej- és söripari minőségellenőrzés egyes kérdéseit, s vázolja az Állami Élelmiszer Intézet tevékenységét. Megállapítja, hogy Dániában az élelmiszeripari minőségellenőrzésnek meghatározó szerepe van, s ehhez jó szakembergárda s megfelelő műszerpark áll rendelkezésre. The author introduce to some questions of food control in meat — milk — and beer- industry on the basis of three month instructional trip and drafts the activities of the State Food Institute. He finds on that the foodindustry quality control has a determinative rule in Danmark and there are some good exports and convemient instruments. Verfasser erörtert einzelne Fragen der Qualitätskontrolle in der FleischMilch- und Brauereiindustrie sowie die Tätigkeit des Staatlichen Lebensmittelinstitutes, die er während seiner 3 monatigen Studienreise in Erfahrung gebracht hat. Es wird festgestellt, daß in Dänemark die Lebensmittelqualitätskontrolle eine betimmende Rolle spielt sowie dazu qualifizierte Fachleute und entsprechende Messinstrumente zur Verfügung stehen. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 13-19 |
ISSN: | 0422-9576 |