Élelmiszerellenőrzés, minőségszabályozás Dániában

A szerző a dolgozatban 3 hónapos ösztöndíjas tanulmányújának tapasztalatai alapján ismerteti a hús- tej- és söripari minőségellenőrzés egyes kérdéseit, s vázolja az Állami Élelmiszer Intézet tevékenységét. Megállapítja, hogy Dániában az élelmiszeripari minőségellenőrzésnek meghatározó szerepe van, s...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szabó S. András
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1989
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 35 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszergazdaság - minőségszabályozás - Dánia, Élelmiszeripar - minőségszabályozás - Dánia, Élelmiszeripar - minőségellenőrzés - Dánia, Minőségszabályozás - élelmiszeripari termékek - Dánia, Élelmiszerellenőrzés - Dánia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80315
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A szerző a dolgozatban 3 hónapos ösztöndíjas tanulmányújának tapasztalatai alapján ismerteti a hús- tej- és söripari minőségellenőrzés egyes kérdéseit, s vázolja az Állami Élelmiszer Intézet tevékenységét. Megállapítja, hogy Dániában az élelmiszeripari minőségellenőrzésnek meghatározó szerepe van, s ehhez jó szakembergárda s megfelelő műszerpark áll rendelkezésre. The author introduce to some questions of food control in meat — milk — and beer- industry on the basis of three month instructional trip and drafts the activities of the State Food Institute. He finds on that the foodindustry quality control has a determinative rule in Danmark and there are some good exports and convemient instruments. Verfasser erörtert einzelne Fragen der Qualitätskontrolle in der FleischMilch- und Brauereiindustrie sowie die Tätigkeit des Staatlichen Lebensmittelinstitutes, die er während seiner 3 monatigen Studienreise in Erfahrung gebracht hat. Es wird festgestellt, daß in Dänemark die Lebensmittelqualitätskontrolle eine betimmende Rolle spielt sowie dazu qualifizierte Fachleute und entsprechende Messinstrumente zur Verfügung stehen.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:13-19
ISSN:0422-9576