Élelmiszerellenőrzés, minőségszabályozás Dániában - Szabó S. András (1989)
A szerző a dolgozatban 3 hónapos ösztöndíjas tanulmányújának tapasztalatai alapján ismerteti a hús- tej- és söripari minőségellenőrzés egyes kérdéseit, s vázolja az Állami Élelmiszer Intézet tevékenységét. Megállapítja, hogy Dániában az élelmiszeripari minőségellenőrzésnek meghatározó szerepe van, s ehhez jó szakembergárda s megfelelő műszerpark áll rendelkezésre. The author introduce to some questions of food control in meat — milk — and beer- industry on the basis of three month instructional trip and drafts the activities of the State Food Institute. He finds on that the foodindustry quality control has a determinative rule in Danmark and there are some good exports and convemient instruments. Verfasser erörtert einzelne Fragen der Qualitätskontrolle in der FleischMilch- und Brauereiindustrie sowie die Tätigkeit des Staatlichen Lebensmittelinstitutes, die er während seiner 3 monatigen Studienreise in Erfahrung gebracht hat. Es wird festgestellt, daß in Dänemark die Lebensmittelqualitätskontrolle eine betimmende Rolle spielt sowie dazu qualifizierte Fachleute und entsprechende Messinstrumente zur Verfügung stehen.
Keywords: Műszaki és technológiai tudományok; Egyéb műszaki tudományok és technológiák; Élelmiszer és italfélék