Élelmiszerekből izolált staphylococcus fajok antibiotikum rezisztencia vizsgálata
A methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) törzsek élelmiszerláncban előforduló jelenlétét számos tanulmány igazolta az Európai Unióban, azonban Magyarországon kevés adat áll rendelkezésünkre ezzel kapcsolatban. Jelen vizsgálat célja az élelmiszerekből izolált Staphylococcus törzsek antib...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Horváth Brigitta Peles Ferenc Gasparikné Reichardt Judit Pocklán Edit Sipos Rita Erős Ágnes Petróczki Flóra Mária Szűcs Kata Dorina Albert Ervin Micsinai Adrienn |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2021
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
67 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerbiztonság, Mikrobiológia - módszer - élelmiszeripar |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.52091/EVIK-2021/2-1-HUN |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79417 |
Hasonló tételek
-
Investigation of the antibiotic resistance of staphylococcus species isolated from foods
Szerző: Horváth Brigitta, et al.
Megjelent: (2021) -
Antibiotikum és szulfonamid maradékanyagok kimutatása vágóállatok szerveiből és szöveteiből, valamint állati eredetű élelmiszerekből
Szerző: Ács Győzőné, et al.
Megjelent: (1984) -
Fekál coli kimutatása élelmiszerekből
Szerző: Vámos Gyula, et al.
Megjelent: (1973) -
Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége
Szerző: Vámos Gyula
Megjelent: (1969) -
Szintetikus élelmiszerszínezékek gyors, szemikvantitatív meghatározása élelmiszerekből
Szerző: Pleskonicsné Szabó Ilona, et al.
Megjelent: (1977)