"Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése

A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amel...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Alkhamova Guzel
Lukin Aleksandr
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2020
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 66 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357
LEADER 01690nab a2200241 i 4500
001 acta79357
005 20230826080821.0
008 230712s2020 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
100 1 |a Alkhamova Guzel 
245 1 0 |a "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Alkhamova Guzel 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2020 
300 |a 2950-2956 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 66 No. 2 
520 3 |a A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró 
700 0 1 |a Lukin Aleksandr  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf  |z Dokumentum-elérés