"Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése
A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amel...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2020
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
66 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357 |
LEADER | 01690nab a2200241 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta79357 | ||
005 | 20230826080821.0 | ||
008 | 230712s2020 hu o 0|| hun d | ||
022 | |a 0422-9576 | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
100 | 1 | |a Alkhamova Guzel | |
245 | 1 | 0 | |a "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése |h [elektronikus dokumentum] / |c Alkhamova Guzel |
260 | |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |b Budapest |c 2020 | ||
300 | |a 2950-2956 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 66 No. 2 | |
520 | 3 | |a A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró | ||
700 | 0 | 1 | |a Lukin Aleksandr |e aut |
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf |z Dokumentum-elérés |