"Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése

A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amel...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Alkhamova Guzel
Lukin Aleksandr
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2020
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 66 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:2950-2956
ISSN:0422-9576