FT-NIR origin identification of coffee samples
Two basic variants of the coffee plant are known: arabica (Coffea arabica) and robusta (Coffea canephora). Arabica, with a higher sensitivity to its growing environment, tastes better, while the caffeine content of robusta is about 1.5 times higher than that of arabica. Robusta is less sensitive to...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Jesztl Brigitta Benes Eszter Luca Fodor Marietta |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2019
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
65 No. 1 |
Kulcsszavak: | Analitikai kémia - számítógép alkalmazása, Élelmiszerkémia - módszer, Kávé - eredetazonosítás, Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79263 |
Hasonló tételek
-
Kávéminták eredetazonosítása FT-NIR-eljárással
Szerző: Jesztl Brigitta, et al.
Megjelent: (2019) -
Nutritional analysis of coffee dregs for utilization purposes using classical, ICP-OES and FT-NIR techniques
Szerző: Kárpáti Zsóka, et al.
Megjelent: (2018) -
A kávézacc beltartalmi jellemzőinek vizsgálata klasszikus mérési, ICP-OES és FT-NIR technika alkalmazásával
Szerző: Kárpáti Zsóka, et al.
Megjelent: (2018) -
Acrylamide content of commercially available capsule coffees
Szerző: Schmidt Noémi
Megjelent: (2021) -
Ömlesztett sajtok elemzése NIR és NIT módszerrel
Szerző: Örsi Ferenc, et al.
Megjelent: (1994)