Research and development of production technology for ethnic functional product "red cottage cheese"

The technology of “Red Cottage Cheese” production is deeply rooted in the past of the Turkic people. “Red Cottage Cheese”, with its creamy caramel flavor, has long been considered a delicacy. The Turkic people cooked “Red Cottage Cheese” by a long-term simmering of the mixture of whole milk and a fe...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Alkhamova Guzel
Lukin Aleksandr
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2020
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 66 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79358
LEADER 01685nab a2200241 i 4500
001 acta79358
005 20230826080821.0
008 230712s2020 hu o 0|| eng d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Alkhamova Guzel 
245 1 0 |a Research and development of production technology for ethnic functional product "red cottage cheese"  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Alkhamova Guzel 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2020 
300 |a 2958-2961 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 66 No. 2 
520 3 |a The technology of “Red Cottage Cheese” production is deeply rooted in the past of the Turkic people. “Red Cottage Cheese”, with its creamy caramel flavor, has long been considered a delicacy. The Turkic people cooked “Red Cottage Cheese” by a long-term simmering of the mixture of whole milk and a fermentation agent in order to obtain a curd clot, and then adding sugar and butter. The aim of the research is to develop a new technology for the production of the ethnic functional product “Red Cottage Cheese”. To develop this new cottage cheese product, we used skim milk, fermentation agent, and stevioside. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró 
700 0 1 |a Lukin Aleksandr  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79358/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2958-2961.pdf  |z Dokumentum-elérés