Extracts and steroids from the edible mushroom Hypholoma lateritium exhibit anti‐inflammatory properties by inhibition of COX‐2 and activation of Nrf2
Elmentve itt :
Szerzők: |
Ványolós Attila Muszyńska Bożena Chuluunbaatar Bayar Gdula-Argasińska Joanna Kała Katarzyna Hohmann Judit |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2020
|
Sorozat: | CHEMISTRY & BIODIVERSITY
17 |
doi: | 10.1002/cbdv.202000391 |
mtmt: | 31363349 |
Online Access: | http://publicatio.bibl.u-szeged.hu/19269 |
Hasonló tételek
-
Anti-inflammatory activity of steroids from Hypholoma lateritium [abstract] /
Szerző: Chuluunbaatar Bayar, et al.
Megjelent: (2019) -
Triterpenes from Hypholoma lateritium Isolation, structure determination and biological activity /
Szerző: Chuluunbaatar Bayar
Megjelent: (2021) -
Triterpenes from the Mushroom Hypholoma lateritium Isolation, Structure Determination and Investigation in Bdelloid Rotifer Assays /
Szerző: Chuluunbaatar Bayar, et al.
Megjelent: (2019) -
Chemical analysis of the edible mushroom Tricholoma populinum steroids and sulfinyladenosine compounds /
Szerző: Kovács Bernadett, et al.
Megjelent: (2017) -
Inhibition of COX-2 and NF-κB1 Gene Expression, NO Production, 5-LOX, and COX-1 and COX-2 Enzymes by Extracts and Constituents of Onopordum acanthium
Szerző: Lajter Ildikó, et al.
Megjelent: (2015)