Diklórfenol meghatározása pálinkában

In der Arbeit wird die Bestimmung des als industrielle Verunreinigung in die Obstmaische und von hier aus in den Branntwein gelangten 2,4 Dichlorphenols beschrieben. Bei der Alkalischmelze des Dichlorphenols bildet sich Alkalichlorid, welches argentometrisch bestimmbar ist. Auf Grund des Chlorgehalt...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Lóránt Béla
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1962
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 8 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81989
LEADER 02051nab a2200265 i 4500
001 acta81989
005 20231003155337.0
008 231003s1962 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Lóránt Béla 
245 1 0 |a Diklórfenol meghatározása pálinkában  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Lóránt Béla 
260 |a Műszaki Könyvkiadó  |b Budapest  |c 1962 
300 |a 158-160 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 8 No. 5-6 
520 3 |a In der Arbeit wird die Bestimmung des als industrielle Verunreinigung in die Obstmaische und von hier aus in den Branntwein gelangten 2,4 Dichlorphenols beschrieben. Bei der Alkalischmelze des Dichlorphenols bildet sich Alkalichlorid, welches argentometrisch bestimmbar ist. Auf Grund des Chlorgehaltes kann der Dichlorgehalt berechnet werden. The determination of 2,4-dichlorophenol present as an industrial contamination in fruit mash and passing from this latter to the distilled brandy is described. On melting with alkali, dichlorophenol converts into alkali chloride which can be determined by argentometry, and the original content of dichlorphenol may be calculated on the basis of the chlorine content. L’article décrit le mode du dosage du 2 - 4 dichloro-phénol introduit: contamination industrielle dans le marc et de la dans le l’eau-devie au cours de la destilattion. En faison fondre le dichloro-phénol avec de l’alcali se forme du chlorure d’alcali que Гоп peut doser par argentométrie. La teneur en dichloro-phénol est obtenue par le caícul. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81989/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_158-160.pdf  |z Dokumentum-elérés