Kémiai folyamatok hatása a tárolt paradicsomsűrítmény színére I. hidroximetilfurfurol jelentősége a nem enzimes barnulási reakcióban /
Verfasser untersuchte die im Laufe der Lagerung von Tomatenkonzentrat erfolgte Farbänderung. Er stellte fest, dass das Produkt unter Lagerungsverhältnissen zur Maillard-Reaktion neigt. Die Reaktion, welche unter Bildung eines Zwischenproduktes verläuft führt zu Melanoidinen, welche für die Bräunung...
Elmentve itt :
Szerző: | Aczél Attila |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1967
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81236 |
Hasonló tételek
-
Kémiai folyamatok hatása a tárolt paradicsomsűrítmény színére II. Karotinoidok változása tárolás folyamán /
Szerző: Aczél Attila
Megjelent: (1969) -
Konzervipari folyamatok rétegkromatográfiás követése I. zöldborsó színváltozása a konzerválás folyamatában /
Szerző: Aczél Attila
Megjelent: (1970) -
A tárolt almákból felszabaduló etilén gázkromatográfiás meghatározása
Szerző: Pais István, et al.
Megjelent: (1970) -
Konzervipari folyamatok rétegkromatográfiás követése II. adatok a "Szegedi halászlé" koleszterintartalmáról /
Szerző: Aczél Attila
Megjelent: (1970) -
Konzervipari folyamatok rétegkromatográfiás követése III. csonthéjastermésűek karotinoid-tartalmának változása a feldolgozás és tárolás során /
Szerző: Aczél Attila
Megjelent: (1970)