Az egészségi állapotot meghatározó tényezők a prevenció szemszögéből

1. Egészségdeterminánsok és prevenció; 2. Az egészséges táplálkozás alapjai. Miből, mennyit, miért?; 3. Táplálkozással összefüggő betegségek: daganatok, osteoporosis; 4. Táplálkozás és betegségek - kardiovaszkuláris megbetegedések és diabétesz; 5. Fókuszban a dohányzás megelőzése; 6. Az első segítsé...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Horváth Edina
Szabó Andrea
Polanek Evelin
Oszlánczi Gábor
Dobi-Ágoston Gordana
Juhász Marcell
Lukács Anita
Mezey Gyöngyi
Vezér Tünde
Verpeléti Bence
Dokumentumtípus: Vegyes gyűjtemény
Megjelent: 2021
Kulcsszavak:közegészségtan
Tárgyszavak:
Online Access:http://eta.bibl.u-szeged.hu/5186
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:1. Egészségdeterminánsok és prevenció; 2. Az egészséges táplálkozás alapjai. Miből, mennyit, miért?; 3. Táplálkozással összefüggő betegségek: daganatok, osteoporosis; 4. Táplálkozás és betegségek - kardiovaszkuláris megbetegedések és diabétesz; 5. Fókuszban a dohányzás megelőzése; 6. Az első segítség a dohányzás abbahagyásához; 7. Rendszeres testmozgás=prevenció+terápia+rehabilitáció; 8. "Legnépszerűbb" drogunk az alkohol; 9. A tiszta ivóvíz az egészséges élet forrása; 10. Tisztább levegő, jobb egészség; 11. Egészséges és biztonságos munkahely - egészséges munkavállaló
1. Health determinants and prevention; 2. Basics of healthy nutrition. What, how much and why?; 3. Diet related diseases: tumors, osteoporosis; 4. Diet and diseases: cardiovascular diseases and diabetes; 5. Smoking prevention; 6. The first support in smoking cessation; 7. Regular physical activity=prevention+therapy+rehabilitation; 8. Alcohol as the "most popular" drug; 9. Clean drinking water as source of health; 10. Cleaner air, better health; 11. Healthy and safety workplace - healthy worker