Az egészségi állapotot meghatározó tényezők a prevenció szemszögéből
1. Egészségdeterminánsok és prevenció; 2. Az egészséges táplálkozás alapjai. Miből, mennyit, miért?; 3. Táplálkozással összefüggő betegségek: daganatok, osteoporosis; 4. Táplálkozás és betegségek - kardiovaszkuláris megbetegedések és diabétesz; 5. Fókuszban a dohányzás megelőzése; 6. Az első segítsé...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Vegyes gyűjtemény |
Megjelent: |
2021
|
Kulcsszavak: | közegészségtan |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://eta.bibl.u-szeged.hu/5186 |
Tartalmi kivonat: | 1. Egészségdeterminánsok és prevenció; 2. Az egészséges táplálkozás alapjai. Miből, mennyit, miért?; 3. Táplálkozással összefüggő betegségek: daganatok, osteoporosis; 4. Táplálkozás és betegségek - kardiovaszkuláris megbetegedések és diabétesz; 5. Fókuszban a dohányzás megelőzése; 6. Az első segítség a dohányzás abbahagyásához; 7. Rendszeres testmozgás=prevenció+terápia+rehabilitáció; 8. "Legnépszerűbb" drogunk az alkohol; 9. A tiszta ivóvíz az egészséges élet forrása; 10. Tisztább levegő, jobb egészség; 11. Egészséges és biztonságos munkahely - egészséges munkavállaló 1. Health determinants and prevention; 2. Basics of healthy nutrition. What, how much and why?; 3. Diet related diseases: tumors, osteoporosis; 4. Diet and diseases: cardiovascular diseases and diabetes; 5. Smoking prevention; 6. The first support in smoking cessation; 7. Regular physical activity=prevention+therapy+rehabilitation; 8. Alcohol as the "most popular" drug; 9. Clean drinking water as source of health; 10. Cleaner air, better health; 11. Healthy and safety workplace - healthy worker |
---|