Természetes eredetű potenciálisan ízületvédő anyagok felhasználásával készült funkcionális élelmiszer kifejlesztése
Az ízületi megbetegedések napjainkban igen sok embert érint a világon, melynek hatására megnőtt az ízületet támogató termékek utáni kereslet. A szakdolgozatban csak természetes anyagokból szerettünk volna előállítani egy olyan tartós, rögtön fogyasztható élelmiszert, melyek tartalmaznak ízületvédő a...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Szakdolgozat |
Megjelent: |
2018
|
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://diploma.bibl.u-szeged.hu/73354 |
Tartalmi kivonat: | Az ízületi megbetegedések napjainkban igen sok embert érint a világon, melynek hatására megnőtt az ízületet támogató termékek utáni kereslet. A szakdolgozatban csak természetes anyagokból szerettünk volna előállítani egy olyan tartós, rögtön fogyasztható élelmiszert, melyek tartalmaznak ízületvédő anyagokat. Első lépésben meg kellet találni azokat a természetben előforduló potenciálisan ízület védő anyagokat, amelyeket majd fel tudunk használni a kísérlet során. A tervezés során figyelembe kellett vennünk, hogy az ízületvédő anyagok hő-bomlásáról nincs elég információnk. Ezért a kísérlet tervezése során egy olyan terméket szerettünk volna készíteni, amelyet készítés során nem kell hő kezelni. A célunk, hogy a készterméken végezzünk el stabilitás vizsgálatot és érzékszervi vizsgálatot. Bár nem volt célunk, de a kísérlet során felmerült, hogy a késztermékeken még elvégezzünk vízaktivitási vizsgálatot, illetve mikrobiológiai vizsgálatot. |
---|