A szója keserűtlenítésének vizsgálatáról
Die rohe Sojabohne besitzt einen unganehmen, schwach bitteren Geschmack und übt auf die Verdauung eine Hemmwirkung aus. Der bittere Stoff ist chemisch noch unbekannt. Der verdauungshemmende Faktor ist ein Trypsininhibitor. Mit dem Entbitterungsverfahren können die beiden nachteiligen Eigenschaften d...
Elmentve itt :
Szerző: | Varga Károly |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1962
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
8 No. 7-8 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Szója |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81998 |
Hasonló tételek
-
Gabona- és takarmányféleségek fehérjetartalmának vizsgálatáról
Szerző: Szeverényi Etel, et al.
Megjelent: (1966) -
Szója- és tejfehérje készítmények proteintartalmának meghatározása automatizált enzimimmun-analitikai eljárással hőkezelt húskészítményekben
Szerző: Kerekes László
Megjelent: (1994) -
Dioxiaceton meghatározása kozmetikai készítményekben
Szerző: Varga Károly
Megjelent: (1961) -
Élelmiszereink összetételének legújabb adatai VII. javított módszer élelmiszerfehérjék biológiai értékének kiszámítására /
Szerző: Korpáczy István, et al.
Megjelent: (1961) -
Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XI. adatok a vaj és margarin összetételének változásához /
Szerző: Telegdy-Kováts Magda, et al.
Megjelent: (1962)