A dohány penészesedésének objektív vizsgálata katalázaktivitás alapján

Der Verfasser beschreibt die zur Messung der Katalase aktivität dienenden M ethoden. E r ste llt einen Z usam m enhang zwischen der K ataleseak» tiv itä t u n d des V erschim m elungsgrades von T abak fest. V ersuch eines Nachweises der In fek tio n d u rch Schim m el m it dieser M ethode — noch vor...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Berky Ferenc
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1958
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 4 No. 9-10
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81810
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Der Verfasser beschreibt die zur Messung der Katalase aktivität dienenden M ethoden. E r ste llt einen Z usam m enhang zwischen der K ataleseak» tiv itä t u n d des V erschim m elungsgrades von T abak fest. V ersuch eines Nachweises der In fek tio n d u rch Schim m el m it dieser M ethode — noch vor der organoleptischen Feststellung der Schim m elbildung — fü h rte zu keinem positiven Ergebnis. Les m odes du m esurage de l’activ ité catalase у so n t exposées, en v érifian t ainsi la correlation entre l’activ ité catalase e t l’é ta t de la moisissure d u tabac. L ’établissem ent de la co n tam ination p a r la m oisissure ä cette m éthode, a v a n t l’exam en sensoriel, ne s’est pás révélé fructueux. M ethods for m easurem ents of th e catalase activ ity are survey ed b y th e author. A correlation was found betw een catalase activ ity ancl degree of m ouldiness of tobacco. A ttem p ts to detect the contam ination of tobacco b y mildews b y th is m ethod a t a d ate w hen m ouldiness is n o t y et detectable b y organoleptic investigations failed.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:236-241