Klórtartalmú növényvédőszerek kimutatása élelmiszerekben Beilstein-próbával
Verfasserin stellte fest, dass sich die Beilstein — Probe — bei Extraktion von wenigstens 1 mg Wirksubstanz — zum Nachweis von chlorhaltigen Pflanzenschutzmitteln in Lebensmitteln eignet. Das Verfahren besitzt einen vorversuchartigung Charakter. Die gewonnenen Extrakte können zu weiteren Versuchen v...
Elmentve itt :
Szerző: | Gál Ilona Emma |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1957
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
3 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81741 |
Hasonló tételek
-
Konzerválószerek és egyéb antimikróbás anyagok mikrobiológiai kimutatása élelmiszerekben II.
Szerző: Sándi Emil, et al.
Megjelent: (1965) -
Biológiailag aktív anyagok kimutatása és meghatározása kozmetikai készítményekben
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1961) -
Biológiailag aktív kapszicidin kimutatása és meghatározása paprikában agardiffúziós módszerrel
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1968) -
Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben V. Néhány fuzariotoxin párhuzamos kimutatása kapilláris gázkromatográfiával /
Szerző: Lásztity Radomir, et al.
Megjelent: (1982) -
A termelői tejvizezés elbírálásának kiegészítése módosított Whiteside-próbával
Szerző: Kacskovics Miklós
Megjelent: (1965)