Jódszám vizsgálatok összehasonlítása

A szerző összehasonlító vizsgálatokat végzett Winkler jódometrikus, bromatometrikus, gravimetrikus módszere és a Kaufmann-iéle eljárás között. Vizsgálat tárgyává tette a behatási időt és a felhasznált reagensek mennyiségét is. Der Verfasser führte vergleichende Untersuchungen zwischen der jodometris...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Raskovics János
Format: Article
Published: 1956
Series:Élelmiszervizsgálati közlemények 2 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Subjects:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81703
Description
Summary:A szerző összehasonlító vizsgálatokat végzett Winkler jódometrikus, bromatometrikus, gravimetrikus módszere és a Kaufmann-iéle eljárás között. Vizsgálat tárgyává tette a behatási időt és a felhasznált reagensek mennyiségét is. Der Verfasser führte vergleichende Untersuchungen zwischen der jodometrischen, bromatometrischen und gravimetrischen Methode nach W inkler u n d dem K a u fm a n n ’schen V erfahren aus. E s w u rd e auch der Einfluss der Reaktionszeit und der Menge der verwendeten Reagenzien geprüft.
Physical Description:165-169