Emulzióslikőr vizsgálatok
Az emulzióslikőrök szárazanyagtartalm át gyorsan és kielégítő pontossággal meghatározhatjuk infravörös sugárzókkal történő besugárzással (szárítással). Az emulzióslikőrök (tojáslikőrök) tojássárgája tartalm ának meghatározására alkalmas a likőr zsírtartalm ának és ezen zsírtartalom refrakciós értéké...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1956
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
2 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81691 |
Tartalmi kivonat: | Az emulzióslikőrök szárazanyagtartalm át gyorsan és kielégítő pontossággal meghatározhatjuk infravörös sugárzókkal történő besugárzással (szárítással). Az emulzióslikőrök (tojáslikőrök) tojássárgája tartalm ának meghatározására alkalmas a likőr zsírtartalm ának és ezen zsírtartalom refrakciós értékének figyelembevételével történő számítás. A számítás útján nyert eredmények pontossága a közölt korrekciós értékek alkalmazásával fokozható. Der Trockensubstanzgehalt von Emulsionslikören kann durch Einstrahlung (Trocknung) mit infraroten Strahlern rasch und mit genügender Genauigkeit bestimmt werden. Zur Bestimmung des Eidottergehaltes von Emulsionslikören (Eierlikören) ist die Berechnung seines Fettgehaltes mit besonderer Rücksieht auf dessen Refraktionswert geeignet. Die Genauigkeit der auf rechnerischem Wege erhaltenen Ergebnisse kann durch Zuhilfenahme der angegebenen Korrektionswerte erhöht werden. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 92-100 |