Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett
A szerző a szója, illetve rozs- és búzaliszt összlúgossága közötti nagy eltérés alapján új módszert dolgozott ki szójaliszt kim utatására búza- és rozsliszt mellett. A módszer alkalmas szójaliszt kim utatására búza- és rozslisztből készült száraztésztákban és kenyérben is. Auf Grund der sich in der...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1956
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
2 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81689 |
LEADER | 01558nab a2200241 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta81689 | ||
005 | 20230925102606.0 | ||
008 | 230925s1956 hu o 0|| hun d | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a ger | ||
041 | |a rus | ||
100 | 1 | |a Lásztity Radomir | |
245 | 1 | 0 | |a Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett |h [elektronikus dokumentum] / |c Lásztity Radomir |
260 | |c 1956 | ||
300 | |a 83-87 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 2 No. 2 | |
520 | 3 | |a A szerző a szója, illetve rozs- és búzaliszt összlúgossága közötti nagy eltérés alapján új módszert dolgozott ki szójaliszt kim utatására búza- és rozsliszt mellett. A módszer alkalmas szójaliszt kim utatására búza- és rozslisztből készült száraztésztákban és kenyérben is. Auf Grund der sich in der Gesamtalkalität von Weizen-, Roggenund Sojamehl zeigenden grossen Abweichung, arbeitete der Verfasser eine neue Methode für Bestimmung von Sojamehl neben Weizen- und Roggenmehl aus. Die Methode ist gebrauchsfähig auch für Bestimmung von Sojamehl in Teigwaren und in Weizen- und Roggenbrot. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer | ||
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81689/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_083-087.pdf |z Dokumentum-elérés |