Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett
A szerző a szója, illetve rozs- és búzaliszt összlúgossága közötti nagy eltérés alapján új módszert dolgozott ki szójaliszt kim utatására búza- és rozsliszt mellett. A módszer alkalmas szójaliszt kim utatására búza- és rozslisztből készült száraztésztákban és kenyérben is. Auf Grund der sich in der...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Article |
Published: |
1956
|
Series: | Élelmiszervizsgálati közlemények
2 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Subjects: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81689 |
Summary: | A szerző a szója, illetve rozs- és búzaliszt összlúgossága közötti nagy eltérés alapján új módszert dolgozott ki szójaliszt kim utatására búza- és rozsliszt mellett. A módszer alkalmas szójaliszt kim utatására búza- és rozslisztből készült száraztésztákban és kenyérben is. Auf Grund der sich in der Gesamtalkalität von Weizen-, Roggenund Sojamehl zeigenden grossen Abweichung, arbeitete der Verfasser eine neue Methode für Bestimmung von Sojamehl neben Weizen- und Roggenmehl aus. Die Methode ist gebrauchsfähig auch für Bestimmung von Sojamehl in Teigwaren und in Weizen- und Roggenbrot. |
---|---|
Physical Description: | 83-87 |