Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében III. rész Szódabikarbóna, mosószóda, vagy hamuzsírtartalmú anyagok nátriumhidrokarbonát, nátriumkarbonát, illetve káliumkarbonáttarlalmának gyors meghatározása /

A cikk ismertet egy készüléket szódabikarbóna, mosószóda, vagy hamuzsírtartalmú anyagok nátriumhidrokarbonát, nátriumkarbonát, illetve kálium karbonáttartalmának meghatározására és az erre szolgáló gyors eljárást ; egy kim osásos h o m o k m eg h atáro zó készüléket (növényi k o n zerv ek h o m o k...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Kajdacsi Ferenc
Kottász József
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1956
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 2 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - laboratóriumi technika
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81684
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A cikk ismertet egy készüléket szódabikarbóna, mosószóda, vagy hamuzsírtartalmú anyagok nátriumhidrokarbonát, nátriumkarbonát, illetve kálium karbonáttartalmának meghatározására és az erre szolgáló gyors eljárást ; egy kim osásos h o m o k m eg h atáro zó készüléket (növényi k o n zerv ek h o m o k ta rta lm á n a k m eg h a tá ro z á sá ra ) ; az Allihncsőnek egy módosítását, egy készüléket a m akaróniban levő zsizsik és egyéb szennyezések kim utatására és egy eszközt a gumi tömítőgyűrűk belső méretének ellenőrzésére. Der Artikel bespricht einen A pparat zwecks Bestimmung des N a triu m h y d ro k a rb o n a t, — N a triu m k a r b o n a t, — bzw. K a liu m k a rb o n a tgehaltes von Natriumbikarbonat-, Bleichsoda oder Pottasche-haltigen Stoffen u n d eine dazu geeignete S chnellm ethode ; ein G erät zur Sandbestimmung vermittels Auswaschung (zwecks Sandgehaltbestimmung pflanzlicher K onserven) ; eine A b ä n d e ru n g des A llihnrohres, einen A pparat zum Nachweis von Samenkäfern und anderen Verunreinigungen in Makkaroni und ein Instrum ent zur Kontrolle des inneren Kalibers von Verdichtungsringen aus Gummi.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:34-40