A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában
Szerző töltetlen keménycukorkák 50%-os vizes oldatait vizsgálta kolorimetrikusan, színezéktartalmuk szempontjából. Hangsúlyozza a szintetikus festékek kvantitatív meghatározásának szükségességét élelmiszereinkben. Verfasserin untersucht 50%-ige wässerige Lösungen von ungefüllten Drops kolorimetrisch...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Article |
Published: |
1956
|
Series: | Élelmiszervizsgálati közlemények
2 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Subjects: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81681 |
Summary: | Szerző töltetlen keménycukorkák 50%-os vizes oldatait vizsgálta kolorimetrikusan, színezéktartalmuk szempontjából. Hangsúlyozza a szintetikus festékek kvantitatív meghatározásának szükségességét élelmiszereinkben. Verfasserin untersucht 50%-ige wässerige Lösungen von ungefüllten Drops kolorimetrisch, zwecks Ermittelung des Färbungsgrades. Es wird die Notwendigkeit der quantitativen Bestimmung synthetischer Farbstoffe in unseren Lebensmitteln betont. |
---|---|
Physical Description: | 23-27 |