Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében II. rész /
Szerző ismertet: 1. elementáris analízishez való égetőcső és klórkalciumoscső módosítást; 2. veszélyes folyadékok térfogat mérésére s egyben félmikrotitrálásra alkalmas biztonsági pipettát, illetve bürettát; 3. mikroarzénmeghatározáshoz való eszközt és 4. laboratóriumi vákuum - szárító szekrényekhez...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1955
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
1 No. 3-4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - laboratóriumi technika |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81673 |
Tartalmi kivonat: | Szerző ismertet: 1. elementáris analízishez való égetőcső és klórkalciumoscső módosítást; 2. veszélyes folyadékok térfogat mérésére s egyben félmikrotitrálásra alkalmas biztonsági pipettát, illetve bürettát; 3. mikroarzénmeghatározáshoz való eszközt és 4. laboratóriumi vákuum - szárító szekrényekhez használható biztonsági szelepet. Der Artikel bespricht eine Abänderung der zur elementaren Analyse gebräuchlichen Verbrennungsröhre und der Chlorcalciumröhre, ein Gerät zur Messung des Volumens von giftigen Flüssigkeiten, zugleich zur Halbmikrotitration geeignet sowie einen für die M ikroarsenbestimmung anw endbaren A pparat und ein Sicherheitsventil zur Vacuumtronkunk im Laboratorium. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 156-162 |