Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében II. rész /

Szerző ismertet: 1. elementáris analízishez való égetőcső és klórkalciumoscső módosítást; 2. veszélyes folyadékok térfogat mérésére s egyben félmikrotitrálásra alkalmas biztonsági pipettát, illetve bürettát; 3. mikroarzénmeghatározáshoz való eszközt és 4. laboratóriumi vákuum - szárító szekrényekhez...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Marikovszky Zoltán
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1955
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 1 No. 3-4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - laboratóriumi technika
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81673
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Szerző ismertet: 1. elementáris analízishez való égetőcső és klórkalciumoscső módosítást; 2. veszélyes folyadékok térfogat mérésére s egyben félmikrotitrálásra alkalmas biztonsági pipettát, illetve bürettát; 3. mikroarzénmeghatározáshoz való eszközt és 4. laboratóriumi vákuum - szárító szekrényekhez használható biztonsági szelepet. Der Artikel bespricht eine Abänderung der zur elementaren Analyse gebräuchlichen Verbrennungsröhre und der Chlorcalciumröhre, ein Gerät zur Messung des Volumens von giftigen Flüssigkeiten, zugleich zur Halbmikrotitration geeignet sowie einen für die M ikroarsenbestimmung anw endbaren A pparat und ein Sicherheitsventil zur Vacuumtronkunk im Laboratorium.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:156-162