Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál

A szerző előzetes színkompenzáció elvének bevezetését dolgozta ki színes oldatok térfogatos színátcsapásos analízisére. Az aszkorbinsav 2,6 - diklórfenolindofenolos meghatározása szín es növényi kivonatokból előzetes színkompenzáció mellett ± 3 százalék hibahatáron belül végrehajtható. Der Verfasser...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Lindner Károly
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1955
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 1 No. 3-4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81667
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A szerző előzetes színkompenzáció elvének bevezetését dolgozta ki színes oldatok térfogatos színátcsapásos analízisére. Az aszkorbinsav 2,6 - diklórfenolindofenolos meghatározása szín es növényi kivonatokból előzetes színkompenzáció mellett ± 3 százalék hibahatáron belül végrehajtható. Der Verfasser hat für die volumetrische Farbenum schlagsanalyse farbiger Lösungen die Einführung ein es Farbkom pensationsprinzips ausgearbeitet. Die Bestimmung der Asdorbinsäure in farbigem Pflanzenmaterial mit 2,6-D ichlorphenolindophenol kannmiteiner Fehlergrenze von ± 3% durchgeführt werden.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:100-103