Az élelmiszeranalitika új útjai

Szerző kifejti, hogy a z élettan i ism eretek kib ővü lésével az élelm iszerekben m indig több és több anyag kim utatására és m eghatározására van szükség. K ülönösen három fizik ai m ódszer alkalm as e célra: a spektroszk óp ia, a polarográfia és a krom atográfia. Ism erteti e m ódszerek alk alm az...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Jaschik Sándor
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1955
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 1 No. 3-4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81666
LEADER 01800nab a2200241 i 4500
001 acta81666
005 20230922101300.0
008 230922s1955 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Jaschik Sándor 
245 1 3 |a Az élelmiszeranalitika új útjai  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Jaschik Sándor 
260 |a Műszaki Könyvkiadó  |b Budapest  |c 1955 
300 |a 91-99 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 1 No. 3-4 
520 3 |a Szerző kifejti, hogy a z élettan i ism eretek kib ővü lésével az élelm iszerekben m indig több és több anyag kim utatására és m eghatározására van szükség. K ülönösen három fizik ai m ódszer alkalm as e célra: a spektroszk óp ia, a polarográfia és a krom atográfia. Ism erteti e m ódszerek alk alm azását a vitam inok, fehérjék, zsírok é s szénhidrátok területén. D ie E rw eiterung der physiologischen K enntnisse erheischt N achw eis und B estim m ung von im m er m ehr und m ehr B estandteilen der N ahrungsm ittel m it unum gänglicher N otw endigkeit. Für d iesen Z w eck eignen sich besonders drei physik alisch e M ethoden: D ie Spektralanalyse, d ie Polarographie und die C hrom atographie. Es w ird die A nw endung dieser M ethod en auf dem G ebiete der V itam ine, E iw eisskörper, F ette und K ohlenhydrate besprochen. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81666/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_091-099.pdf  |z Dokumentum-elérés