Az élelmiszeranalitika új útjai
Szerző kifejti, hogy a z élettan i ism eretek kib ővü lésével az élelm iszerekben m indig több és több anyag kim utatására és m eghatározására van szükség. K ülönösen három fizik ai m ódszer alkalm as e célra: a spektroszk óp ia, a polarográfia és a krom atográfia. Ism erteti e m ódszerek alk alm az...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1955
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
1 No. 3-4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81666 |
Tartalmi kivonat: | Szerző kifejti, hogy a z élettan i ism eretek kib ővü lésével az élelm iszerekben m indig több és több anyag kim utatására és m eghatározására van szükség. K ülönösen három fizik ai m ódszer alkalm as e célra: a spektroszk óp ia, a polarográfia és a krom atográfia. Ism erteti e m ódszerek alk alm azását a vitam inok, fehérjék, zsírok é s szénhidrátok területén. D ie E rw eiterung der physiologischen K enntnisse erheischt N achw eis und B estim m ung von im m er m ehr und m ehr B estandteilen der N ahrungsm ittel m it unum gänglicher N otw endigkeit. Für d iesen Z w eck eignen sich besonders drei physik alisch e M ethoden: D ie Spektralanalyse, d ie Polarographie und die C hrom atographie. Es w ird die A nw endung dieser M ethod en auf dem G ebiete der V itam ine, E iw eisskörper, F ette und K ohlenhydrate besprochen. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 91-99 |