Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal

Élelm iszerek nedvesség- illetve szárazanyagtartalm ának m eghatározására igen alkalm as az infravörös sugárzókkal történő szárítási eljárás. K ísérletekkel igazoltuk, hogy különböző vizsgálatoknál (fekete bors, fagylaltok, liszt) az infravörös sugárzással történő szárítás nagy vizsgálati idő és any...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kottász József
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1955
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 1 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81664
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Élelm iszerek nedvesség- illetve szárazanyagtartalm ának m eghatározására igen alkalm as az infravörös sugárzókkal történő szárítási eljárás. K ísérletekkel igazoltuk, hogy különböző vizsgálatoknál (fekete bors, fagylaltok, liszt) az infravörös sugárzással történő szárítás nagy vizsgálati idő és anyag (áram ) m eg tak arítást jelent. Zur Bestim m ung des Feuchtigkeits- bzw. Trockensubstanzgehaltes von Lebensm itteln ist das Trocknungsverfahren verm ittels infraroter S trahler äussest gut geeignet. D urch Experim ente w urde bewiesen, dass die Trocknung m it infraroten Strahlen bei verschiedenen Lebensm itteln (schw arzer Pfeffer, Speiseeis, Mehl) eine grosse E rsparnis an Zeit und M aterial (elektrischer Strom ) bedeutet.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:81-85