Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal
Élelm iszerek nedvesség- illetve szárazanyagtartalm ának m eghatározására igen alkalm as az infravörös sugárzókkal történő szárítási eljárás. K ísérletekkel igazoltuk, hogy különböző vizsgálatoknál (fekete bors, fagylaltok, liszt) az infravörös sugárzással történő szárítás nagy vizsgálati idő és any...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1955
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
1 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81664 |
Tartalmi kivonat: | Élelm iszerek nedvesség- illetve szárazanyagtartalm ának m eghatározására igen alkalm as az infravörös sugárzókkal történő szárítási eljárás. K ísérletekkel igazoltuk, hogy különböző vizsgálatoknál (fekete bors, fagylaltok, liszt) az infravörös sugárzással történő szárítás nagy vizsgálati idő és anyag (áram ) m eg tak arítást jelent. Zur Bestim m ung des Feuchtigkeits- bzw. Trockensubstanzgehaltes von Lebensm itteln ist das Trocknungsverfahren verm ittels infraroter S trahler äussest gut geeignet. D urch Experim ente w urde bewiesen, dass die Trocknung m it infraroten Strahlen bei verschiedenen Lebensm itteln (schw arzer Pfeffer, Speiseeis, Mehl) eine grosse E rsparnis an Zeit und M aterial (elektrischer Strom ) bedeutet. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 81-85 |