Borkősav-készítmények, valamint ezek felhasználásával készült italok ólom és egyéb nehézfém szennyezésének gyors polarográfiás meghatározása

A szerzők eljárást közölnek borkősav, valamint borkősavval készült élelmiszer járulékos anyagok és élvezeti cikkek ólom, továbbá réz, cink és vasszennyezésének gyors polarográfiás vizsgálatára. A szenynyezések mennyiségi értékelése addíciós módszer segítségével történik, mely gyors határérték-vizsgá...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Cieleszky Vilmos
Sz. Pintér Margit
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1955
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 1 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81658
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A szerzők eljárást közölnek borkősav, valamint borkősavval készült élelmiszer járulékos anyagok és élvezeti cikkek ólom, továbbá réz, cink és vasszennyezésének gyors polarográfiás vizsgálatára. A szenynyezések mennyiségi értékelése addíciós módszer segítségével történik, mely gyors határérték-vizsgálatra is alkalm azható. Alkoholos italoknál és savanyúcukorkáknál különösen az ólomszennyezés ellenőrzését egészségügyi szem pontok indokolják. Die A utoren teilen ein Schnellverfahren zur polarographischen U ntersuchung der in W einsäure, sowie in m it W einsäure bereiteten accessorischen Substanzen der N ahrungs- und G enussm ittel enthaltenen Blei, K upier, Zink-_ und Eisenbeim engungen m it. Die quantitative A uswertung der V erunreinigungen erfolgt m it Hilfe der A dditionsm ethode, welche auch für rasche G renzw ertbestim m ungen geeignet ist. In alkoholischen G etränken und sauren Bonbons ist besonders die K o n trolle der Bleiverunreinigung aus hygienischem Gesichtspunkteerwünscht.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:56-60