Borkősav-készítmények, valamint ezek felhasználásával készült italok ólom és egyéb nehézfém szennyezésének gyors polarográfiás meghatározása
A szerzők eljárást közölnek borkősav, valamint borkősavval készült élelmiszer járulékos anyagok és élvezeti cikkek ólom, továbbá réz, cink és vasszennyezésének gyors polarográfiás vizsgálatára. A szenynyezések mennyiségi értékelése addíciós módszer segítségével történik, mely gyors határérték-vizsgá...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1955
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
1 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81658 |
Tartalmi kivonat: | A szerzők eljárást közölnek borkősav, valamint borkősavval készült élelmiszer járulékos anyagok és élvezeti cikkek ólom, továbbá réz, cink és vasszennyezésének gyors polarográfiás vizsgálatára. A szenynyezések mennyiségi értékelése addíciós módszer segítségével történik, mely gyors határérték-vizsgálatra is alkalm azható. Alkoholos italoknál és savanyúcukorkáknál különösen az ólomszennyezés ellenőrzését egészségügyi szem pontok indokolják. Die A utoren teilen ein Schnellverfahren zur polarographischen U ntersuchung der in W einsäure, sowie in m it W einsäure bereiteten accessorischen Substanzen der N ahrungs- und G enussm ittel enthaltenen Blei, K upier, Zink-_ und Eisenbeim engungen m it. Die quantitative A uswertung der V erunreinigungen erfolgt m it Hilfe der A dditionsm ethode, welche auch für rasche G renzw ertbestim m ungen geeignet ist. In alkoholischen G etränken und sauren Bonbons ist besonders die K o n trolle der Bleiverunreinigung aus hygienischem Gesichtspunkteerwünscht. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 56-60 |