Lea-szám - peroxid-szám Száhlender-szám /

Szerző kivonatosan ismerteti Szahlender Lajosnak a M. Gyógyszertudom ányi T. Értesítője 1932. I. 12-i szám ában megjelent közleményét és irodalmi adatokra tám aszkodva megállapítja, hogy az első olyan eljárás kidolgozása, amellyel a zsiradékok avasodásának mértékét számszerűleg ki lehet fejezni, Szá...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Marikovszky Zoltán
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1955
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 1 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - mérés
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81651
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Szerző kivonatosan ismerteti Szahlender Lajosnak a M. Gyógyszertudom ányi T. Értesítője 1932. I. 12-i szám ában megjelent közleményét és irodalmi adatokra tám aszkodva megállapítja, hogy az első olyan eljárás kidolgozása, amellyel a zsiradékok avasodásának mértékét számszerűleg ki lehet fejezni, Száhlender érdeme. Módszere lényegileg azonos a jelenleg használatos eljárással. Der Autor bespricht kurz die Mitteilung Ludwig Szahlenders (erschienen in M. Gyógyszertudomány5 T. Értesítője I. 12, 1932) und stellt auf Grund literarischer Daten fest, dass es das Verdienst Szahlenders ist, die erste solche Methode ausgearbeitet zu haben, mit deren Hilfe man das Mass des Ranzigwerdens der Fette zahlenmässig festlegen kann. Seine Methode ist mit dem zur Zeit gebräuchlichen Verfahren im Wesentlichen identisch.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:19-23