Tejsav képződés kinetikájának vizsgálata glükóz és fruktóz bomlásánál lúgos közegben
Die Ergebnisse beweisen, dass der Zerfall des Hexosemolekiils zu Triosen auch beim alkalischen Zuckerabbau von Hexosen über das intermediäre 3- Desoxy-Hexososon erfolgt — ähnlich wie dies bereits früher bei der Karamelisierung der Fruktose beobachtet wurde — entweder so, dass das 3-DesoxyHexoson zu...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Telegdy-Kováts László Örsi Ferenc Rásky Klára |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1969
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81315 |
Hasonló tételek
-
Glükóz és fruktóz rétegkromatográfiás meghatározása paradicsomban és paradicsom készítményekben
Szerző: Szárföldiné Szalma Ilona, et al.
Megjelent: (1974) -
Formaldehid mennyiségi koloriméteres meghatározása rezorcinnal lúgos közegben
Szerző: Korpáczy István
Megjelent: (1958) -
Metionin és glukóz közötti Maillard-reakció vizsgálata
Szerző: Dworschák Ernő, et al.
Megjelent: (1974) -
Triptofán és glükóz közötti Maillard-reakció vizsgálata
Szerző: Dworschák Ernő, et al.
Megjelent: (1975) -
Almasav és tejsav gyors kimutatása és meghatározása borokból
Szerző: Selmeci György, et al.
Megjelent: (1981)