Húskészítmények keményítőtartalmának meghatározására alkalmas módszerek
Verfasserin teilt zwei Methoden zur Stärkegehaltsbestimmung von Fleischwaren mit. Beim ersten Verfahren löst man die vermittels alkoholischer Kalilauge von Fett und Eiweißstoffen befreite Stärke in Salzsäure und misst das Drehungsvermögen mit dem Polarimeter. Beim zweiten Verfahren bestimmt man das...
Elmentve itt :
Szerző: | Ojtózy Kristófné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1966
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81148 |
Hasonló tételek
-
Módosított eljárás húskészítmények keményítőtartalmának meghatározására
Szerző: Szabó András, et al.
Megjelent: (1973) -
Húskészítmények kötőszöveti fehérjetartalmának vizsgálata
Szerző: Ojtózy Kristófné
Megjelent: (1970) -
Húskészítmények nitrittartalmának meghatározása gyors módszerrel
Szerző: Ojtózy Kristófné, et al.
Megjelent: (1962) -
Új módszer húskészítmények fehérjetartalmának meghatározására
Szerző: Kovácsné Márton Piroska
Megjelent: (1966) -
A penésztartalom meghatározására alkalmas módszerek II. kémiai meghatározási módszerek /
Szerző: Kiskó Gabriella
Megjelent: (1999)