A Magyar Élelmiszervizsgálati Módszerkönyv helye és szerepe a hazai élelmiszerellenőrzésben

The author gives information on the Hungarian Book of Examination Methods which is in preparation. The general and the product specific parts of the different chapters contain the collection of the methods used for the examination of each property classified into four classes (reference or deciding,...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Molnár Pál
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1984
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 30 No. 1-2
Kulcsszavak:Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés - hatósági, Élelmiszerbiztonság
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81003
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:The author gives information on the Hungarian Book of Examination Methods which is in preparation. The general and the product specific parts of the different chapters contain the collection of the methods used for the examination of each property classified into four classes (reference or deciding, alternative, tentative and informatory methods). The control of the reference or deciding and alternative methods by collaborative study is a basic condition. The periodical „Élelmiszervizsgálati Közlemények” gives permanent information on the method collections put into the Book of Methods and on the results of the collaborative studies. Verfasser gibt eine Information über die sich in Vorbereitung befindende Ungarische Methodensammlung für Lebensmitteluntersuchung. Der allegemeine und erzeugnisspezifischer Teil beinhalten in den verschiedenen Abschnitten die den vier Kategorien (Referenz-, Alternativ-, Versuchs- und Schnellmethode) zugeordneten Prüfverfahren für die Untersuchung je eines Merkmals. Die Überprüfung der Referenz- und Alternativmethoden mittels Ringversuche ist eine Grundvoraussetzung. Diese Fachzeitschrift veröffentlicht künftig regelmässig die Methodenblätter und die Ergebnisse der durchgeführten Ringversuche.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:25-32
ISSN:0422-9576