Nitrate and nitrite contents in Cuban beer

Szerzők a havannai „Guido Perez” sörgyárban 1980 és 1981-ben gyártott 1288 minta nitrit és nitrát tartalmát vizsgálták. Eredményeik szerint az átlagos nitrát tartalom minden vizsgált fajtában kisebb mint az ivóvízre megengedett 45 mg/1. A kommersz (10° B) és az egyéb típusú Special (12° В), Super (1...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Roché Miguel O. Garcia
Pérez Luis Izquierdo
Bécquer Lombard Armando
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1981
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 27 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80922
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Szerzők a havannai „Guido Perez” sörgyárban 1980 és 1981-ben gyártott 1288 minta nitrit és nitrát tartalmát vizsgálták. Eredményeik szerint az átlagos nitrát tartalom minden vizsgált fajtában kisebb mint az ivóvízre megengedett 45 mg/1. A kommersz (10° B) és az egyéb típusú Special (12° В), Super (15° В), valamint а Super-Extra (18° В) sörök nitrát tartalma szignifikánsan különbözött egymástól, de nem volt különbség az utóbbi három fajta között. Nitritet a sörmintákban kimutatni nem tudtak. Az eredmények szerint e kubai sörök fogyasztása nem jelent egészségkárosító veszélyt.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:303-306
ISSN:0422-9576