Nitrate and nitrite contents in Cuban beer
Szerzők a havannai „Guido Perez” sörgyárban 1980 és 1981-ben gyártott 1288 minta nitrit és nitrát tartalmát vizsgálták. Eredményeik szerint az átlagos nitrát tartalom minden vizsgált fajtában kisebb mint az ivóvízre megengedett 45 mg/1. A kommersz (10° B) és az egyéb típusú Special (12° В), Super (1...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1981
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
27 No. 5-6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80922 |
Tartalmi kivonat: | Szerzők a havannai „Guido Perez” sörgyárban 1980 és 1981-ben gyártott 1288 minta nitrit és nitrát tartalmát vizsgálták. Eredményeik szerint az átlagos nitrát tartalom minden vizsgált fajtában kisebb mint az ivóvízre megengedett 45 mg/1. A kommersz (10° B) és az egyéb típusú Special (12° В), Super (15° В), valamint а Super-Extra (18° В) sörök nitrát tartalma szignifikánsan különbözött egymástól, de nem volt különbség az utóbbi három fajta között. Nitritet a sörmintákban kimutatni nem tudtak. Az eredmények szerint e kubai sörök fogyasztása nem jelent egészségkárosító veszélyt. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 303-306 |
ISSN: | 0422-9576 |