Biologičeskaâ cennostu zkssudativnoj svininy i vozmožnosti ee povyšeniâ

Az exszudatív húsok táplálkozástani értékének vizsgálata alapján megállapítható, hogy 5% vérrel történő dúsítás kedvezően befolyásolja az ilyen típusú hús hiológiai értékét. A dúsított termék biológiai értéke azonossá válik a normál sertéshúsból előállított készítményekkel. Az eljárás előnye, hogy l...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Bol'šakov A. S.
Saryčeva L. A.
Dolgov V. A.
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1981
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 27 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat, Élelmiszeripari technológia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80917
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Az exszudatív húsok táplálkozástani értékének vizsgálata alapján megállapítható, hogy 5% vérrel történő dúsítás kedvezően befolyásolja az ilyen típusú hús hiológiai értékét. A dúsított termék biológiai értéke azonossá válik a normál sertéshúsból előállított készítményekkel. Az eljárás előnye, hogy lehetőséget nyújt a vágóhídon melléktermékként mutatkozó vér gazdaságos felhasználására is. Auf Grund der Untersuchung des ernährungskundlichen Wertes von exsudativen Fleischwaren konnte festgestellt werden, dass der biologische Wert des Fleisches vom diesen Typ durch eine Veranreicherung mit 5% Blut günstig beeinflusst wird. Der biologische Wert des Anreicherungsproduktes wird dem Wert der vom normalen Schweinefleisch hergestellten Produkten gleich sein. Ein Vorteil dieses Verfahrens ist, dass es zugleich auch eine ökonomische Verwertung des im Schlachthaus als Nebenprodukt anfallenden Blutes ermöglicht. On the basis of the investigation of the nutritional value of exsudative meats it was found that an enrichment with 5% blood favourably affects the biological value of meats of this type. The biological value of the enriched product will be identical with that of products obtained from normal pork. An advantage of the method is that it offers possibilities also for the economical use of blood obtained as a by-product of slaughterhouses.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:267-270
ISSN:0422-9576