Some methodological aspects of sensory measurement of textural characteristics
Az élelmiszerek Teológiai sajátságairól és szerkezetéről ad áttekintést, továbbá azokkal a nehézségekkel foglalkozik, melyek a pontos meghatározást nehezítik. Az élelmiszerek reológiai sajátságainak vizsgálatánál érzékszervi mérőmódszereket (különbségmérés, pontozásos értékelés és egyéb különleges m...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1976
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
22 No. 5-6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - érzékszervi |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80697 |
LEADER | 02057nab a2200253 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta80697 | ||
005 | 20230826105906.0 | ||
008 | 230825s1976 hu o 0|| hun d | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a eng | ||
041 | |a ger | ||
041 | |a rus | ||
100 | 2 | |a Barylko-Pikielna Nina | |
245 | 1 | 0 | |a Some methodological aspects of sensory measurement of textural characteristics |h [elektronikus dokumentum] / |c Barylko-Pikielna Nina |
260 | |a Lapkiadó Vállalat |b Budapest |c 1976 | ||
300 | |a 328-334 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 22 No. 5-6 | |
520 | 3 | |a Az élelmiszerek Teológiai sajátságairól és szerkezetéről ad áttekintést, továbbá azokkal a nehézségekkel foglalkozik, melyek a pontos meghatározást nehezítik. Az élelmiszerek reológiai sajátságainak vizsgálatánál érzékszervi mérőmódszereket (különbségmérés, pontozásos értékelés és egyéb különleges módszerek) ir le, értékeli a felhasználási lehetőségeket és példákat mutat be. Röviden értékeli az érzékszervi és műszeres vizsgálatok közötti összefüggéseket is. Es wird eine Übersicht über die komplexe Natur der Theologischen Eigenschaften, Konsistenz und Struktur der Lebensmittel, ferner über die Schwierigkeiten der genauen Bestimmung der Begriffe gegeben. Die zur Untersuchung der Theologischen Eigenschaften der Lebensmittel verwendbaren sensorischen Messmethoden (Differenzmessung, auf Punktwertung fussende und spezielle Verfahren) werden beschrieben, dann kritisch ausgewertet und ihre Verwendungsgebiete durch Beispiele illustriert. Der Zusammenhang der sensorischen und instrumentalen Messungen wird kurz besprochen. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - érzékszervi | ||
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80697/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_05-06_328-334.pdf |z Dokumentum-elérés |