Some methodological aspects of sensory measurement of textural characteristics

Az élelmiszerek Teológiai sajátságairól és szerkezetéről ad áttekintést, továbbá azokkal a nehézségekkel foglalkozik, melyek a pontos meghatározást nehezítik. Az élelmiszerek reológiai sajátságainak vizsgálatánál érzékszervi mérőmódszereket (különbségmérés, pontozásos értékelés és egyéb különleges m...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Barylko-Pikielna Nina
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1976
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 22 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - érzékszervi
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80697
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Az élelmiszerek Teológiai sajátságairól és szerkezetéről ad áttekintést, továbbá azokkal a nehézségekkel foglalkozik, melyek a pontos meghatározást nehezítik. Az élelmiszerek reológiai sajátságainak vizsgálatánál érzékszervi mérőmódszereket (különbségmérés, pontozásos értékelés és egyéb különleges módszerek) ir le, értékeli a felhasználási lehetőségeket és példákat mutat be. Röviden értékeli az érzékszervi és műszeres vizsgálatok közötti összefüggéseket is. Es wird eine Übersicht über die komplexe Natur der Theologischen Eigenschaften, Konsistenz und Struktur der Lebensmittel, ferner über die Schwierigkeiten der genauen Bestimmung der Begriffe gegeben. Die zur Untersuchung der Theologischen Eigenschaften der Lebensmittel verwendbaren sensorischen Messmethoden (Differenzmessung, auf Punktwertung fussende und spezielle Verfahren) werden beschrieben, dann kritisch ausgewertet und ihre Verwendungsgebiete durch Beispiele illustriert. Der Zusammenhang der sensorischen und instrumentalen Messungen wird kurz besprochen.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:328-334