Sensory consistency-testing of special food products for the quality control

Az érzékszervi úton történő konzisztenciavizsgálat általános jelentőségét és szerepét a minősítésben taglalja a szerző. Részletesen ismertetésre kerül a hatos skála szerint történő érzékszervi minősítés módszere. Utóbbit kenyérféleségek, csokoládé, töltelékes húsáru és szilárd zsiradék példáján muta...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Neumann R.
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1976
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 22 No. 1-2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - érzékszervi
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80648
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Az érzékszervi úton történő konzisztenciavizsgálat általános jelentőségét és szerepét a minősítésben taglalja a szerző. Részletesen ismertetésre kerül a hatos skála szerint történő érzékszervi minősítés módszere. Utóbbit kenyérféleségek, csokoládé, töltelékes húsáru és szilárd zsiradék példáján mutatja be a szerző. Die allgemeine Bedeutung und Rolle bei der Qualitätsbeurteilung der sensorisch durchgeführten Konsistenzuntersuchung werden besprochen. Dabei wird das nach der Sechserskale durchgeführte System der sensorischen Qualitätsbeurteilung ausführlich beschrieben. Dieses System wird durch verschiedene Beispiele (Brotvarietäten, Schokolade, gefüllte Fleischwaren und Festfett) näher erläutert.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:36-42