Effect of ingredients and mixing energy on the rheological properties of wheat dough

A búzalisztből készült tészták viszkózus tulajdonságai kerültek tanulmányozásra Köppler konzisztométer segítségével. Az eredmények alapján Szerző meghatározta az egyes adalékanyagok mennyisége, a dagasztási energia és a hőmérséklet, valamint a konzisztencia közötti korrelációt. Az összefüggések segí...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Príhoda I.
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1975
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 21 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat, Élelmiszeripari technológia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80628
LEADER 01982nab a2200253 i 4500
001 acta80628
005 20230826110121.0
008 230824s1975 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Príhoda I. 
245 1 0 |a Effect of ingredients and mixing energy on the rheological properties of wheat dough  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Príhoda I. 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1975 
300 |a 280-283 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 21 No. 5-6 
520 3 |a A búzalisztből készült tészták viszkózus tulajdonságai kerültek tanulmányozásra Köppler konzisztométer segítségével. Az eredmények alapján Szerző meghatározta az egyes adalékanyagok mennyisége, a dagasztási energia és a hőmérséklet, valamint a konzisztencia közötti korrelációt. Az összefüggések segítségével olyan empirikus formula állítható fel, amely alkalmas a tészták közelítő konzisztenciájának számítására a technológiai paraméterek ismeretében. On a étudié, á l’aide du consistométre Hoeppler, les propriétés visqueuses des pátcs produites á partir de farine de froment. A partir des résultats, l ’auteur a établi des corrélations entre la quantité de quelques matiéres d’addition, de l’énergie de petrissement et la température, ainsi que la consistence. Ces corrélations permettent d’établir une formule empirique qui se préte, en connaissance -des paramétres téchnologiques, de calculer la consistance approchée des pätes. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat, Élelmiszeripari technológia 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80628/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_280-283.pdf  |z Dokumentum-elérés