Glyceride structure of mango seed (Mangifera indica) oil

A mangógyümölcs levének kinyerésekor kapott magból mint hulladékból hexánnal extrahált olajban a telített zsírsavak közül palmitinsavat, stearinsavat, a telítetlen zsírsavak közül pedig palmitolajsavat, olajsavat, linolsavat és linolénsavat mutattak ki. A háromszor telítetlen gliceridek mennyisége 8...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Abd Allah M. A.
Abu Salim Ferial M.
Goma M. A.
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1975
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 21 No. 1-2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80593
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A mangógyümölcs levének kinyerésekor kapott magból mint hulladékból hexánnal extrahált olajban a telített zsírsavak közül palmitinsavat, stearinsavat, a telítetlen zsírsavak közül pedig palmitolajsavat, olajsavat, linolsavat és linolénsavat mutattak ki. A háromszor telítetlen gliceridek mennyisége 8,20%, a háromszor, kétszer ill. egyszer telített glicerideké pedig rendre 5,23, 40,42 ill. 36,58% volt. In dem aus den bei der Gewinnung des Saftes der Mangofrucht als Abfall erhaltenen Kernen mittels Hexans extrahierten Öl wurden aus der Gruppe der gesättigten Fettsäuren Palmitinsäure und Stearinsäure, während aus der Gruppe der ungesättigten Fettsäuren Pahnitölsäure, Ölsäure, Linolsäure und Linolensäure nachgewiesen. Die Menge der dreifach ungesättigten Glyceriden betrug 8,20%, die der dreifach, zweifach bzw. einfach gesättigten Glyceriden dagegen der Reihe nach 5,23%, 40,42% bzw. 36,58%. Dans l ’huile extraíte ä l ’héxane des grains obtenus en tant que déchet lors du travail du jus de fruit de la mangue, on a décolé, parmi les acides gras saturés l ’acide palmitique et Pacidé stéarique, parmi ceux insaturés Pacidé palmitoléique etaclesides oléique, linolique et linoléique. La quantité des glycérides trois fois insaturés était 8.20 p. c., tandis que les taux respectifs des glycérides saturés trois, deux et une fois montaient á 5,23, 40,42 et 36,58 p. c.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:53-57