Adaptation of an enzymatic method for the determination of ethanol in meat products
Klinikai vizsgálatokra korábbi kutatók által kidolgozott enzimes eljárást alkalmazott húsipari termékek etanoltartalmának egyszerű eszközökkel végrehajtható meghatározására. Az alkohol-dehidrogenáz (ADH) módszer azon alapul, hogy az ADH megfelelő pufferoldatban az etanolt acetaldehiddé alakítja s az...
Elmentve itt :
Szerző: | Pyrcz Jan |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1975
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
21 No. 1-2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80591 |
Hasonló tételek
-
Determination of iron and tin in canned meat
Szerző: Uchman Waldemar, et al.
Megjelent: (1975) -
Observation on the measurement of the reduction and oxidation potential of processed meat products
Szerző: Uchmann Waldemar, et al.
Megjelent: (1974) -
Analysis of meat products supplemented with omega-3 fatty acid sources
Szerző: Tanai Attila, et al.
Megjelent: (2016) -
Comparative analysis of meat products made from different meat raw materials [abstract] /
Szerző: Kulcsár Tamás, et al.
Megjelent: (2023) -
Edible film coatings for the packaging of pre-cooked poultry meat products (frankfurters)
Szerző: Kurucz Anna, et al.
Megjelent: (2016)