Objektív és műszeres vizsgálaton alapuló új nyerstejminősítő rendszer

A Földmûvelési és Népjóléti Minisztérium közös rendelete által elôírt elegytej-vizsgálatokat objektív mûszeres eljárással végzik. Ez magában foglalja az összcsíraszám, a gátlóanyag, a fagyáspont, a pH és savfok, a szomatikus sejtszám, a beltartalom és a fizikai tisztaság meghatározását. A nemzetközi...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Horváth Zoltán
Molnárné Dobai Ildikó
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1994
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 40 No. 3
Kulcsszavak:Tej - minőség, Műszeres kémiai analízis, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80526
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A Földmûvelési és Népjóléti Minisztérium közös rendelete által elôírt elegytej-vizsgálatokat objektív mûszeres eljárással végzik. Ez magában foglalja az összcsíraszám, a gátlóanyag, a fagyáspont, a pH és savfok, a szomatikus sejtszám, a beltartalom és a fizikai tisztaság meghatározását. A nemzetközi ellenôrzési rendszer a bemutatott hazai eljárással teljes mértékben megegyezik. Investigation of blended milk prescribed by the Ministries of Agriculture and of National Welfare are performed with objective instrumental method. This includes the determination of freezing point, pH and acid degree, somatic cell number, composition and physical purity . The international control system totally corresponds to the national procedure described. Die durch die gemeinsame Anordnung des Ministers für Agrarwirtschaft und für Volkswohlstand vorgeschriebene Rohmilchuntersuchungen werden mit objektiven instrumentalanalytischen Verfahren durchgeführt. Diese beinhalten die Bestimmung der Gesamtkeimzahl, der Hemmstoffe, des Gefrierpunktes, des pH und Säuregrades, der Anzahl der somatischen Zellen, der chemischen Zusammensetzung und der physikalischen Reinheit. Das vorgestellte ungarische Verfahren entspricht volkommen dem internationalen Bewertungssystem für Rohmilch.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:199-205
ISSN:0422-9576