A minőségellenőrzés és analitika fejlődési trendjei a fermentációs úton előállított élelmiszerekről az EURO-FOOD-CHEM VII. konferencia tapasztalatai /

Az EURO-FOOD-CHEM VII. konferencia a fermentációs úton elôállított élelmiszerek biokémia, kémiai, mikrobiológiai, minôségellenôrzési és analitikai kérdéseivel foglalkozott. A biokémiai és élelmiszerkémiai kutatások a fermentációs folyamat során keletkezô igen specifikus mikrokomponensekre koncentrál...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Lásztity Radomir
Testületi szerző: EURO FOOD CHEM Konferencia (7.)
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1993
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 39 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszeripari technológia, Élelmiszerkémia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80485
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Az EURO-FOOD-CHEM VII. konferencia a fermentációs úton elôállított élelmiszerek biokémia, kémiai, mikrobiológiai, minôségellenôrzési és analitikai kérdéseivel foglalkozott. A biokémiai és élelmiszerkémiai kutatások a fermentációs folyamat során keletkezô igen specifikus mikrokomponensekre koncentrálnak. Erôsödô irányzat azon vizsgálati módszerek keresése, amelyekkel a speciális termékek eredetisége objektíven ellenôrizhetô. Szükség van arra is, hogy a fermentációs úton elôállított élelmiszerekre részletesebb, specifikusabb változatban készüljön el a helyes gyártási gyakorlatot ajánló dokumentum. The topics of EURO-FOOD-CHEM VII. were the biochemical, chemical, microbiological, quality control and analytical aspects of fermented foods. Biochemical and food chemical research focuses on the highly specific micro components formed during fermentation process. The search for methods of objective control of genuineness of special products is a pronounced trend. There is a need to prepare a more detailed, specific version of the document recommending the good manufacturing practice for fermented foods. Die EURO-FOOD-CHEM VII. Konferenz hat sich mit biochemischen, chemischen, mikrobiologischen, Qualitätskontroll- und analytischen Fragen von Lebensmitteln befaßt. Die biochemischen und lebensmittelchemischen Forschungen stellen die während des Fermentierungsprozesses entstehenden, recht spezifischen Mikrokomponenten in den Mittelpunkt. Eine verstärkte Richtung ist die Suche nach solchen Untersuchungsmethoden, mit denen der Ursprung von speziellen Produkten objektiv kontrolliert werden kann. Es ist ebenfalls notwendig, das die richtige Herstellungspraxis empfehlende Dokument für auf fermentativem Wege hergestellte Lebensmittel in einer detaillierteren, spezifischeren Variante zu erarbeiten.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:273-277
ISSN:0422-9576