Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel

Valorigráfos módszerrel igazolja a szerzõ, hogy az emulgeátorok befolyásolják a sikérszerkezetet. A sikérjavító hatás a legjobb 0,6 %-os koncentrációban az E2- és E4-jelû emulgeátoroknál. The Author demonstrates with valorigraphic method that the emulsifiers influence aleurone structure. The best al...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kovács Erzsébet
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: 1993
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 39 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80455
LEADER 01631nab a2200253 i 4500
001 acta80455
005 20230826103047.0
008 230731s1993 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
100 1 |a Kovács Erzsébet 
245 1 0 |a Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Kovács Erzsébet 
260 |c 1993 
300 |a 26-30 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 39 No. 1 
520 3 |a Valorigráfos módszerrel igazolja a szerzõ, hogy az emulgeátorok befolyásolják a sikérszerkezetet. A sikérjavító hatás a legjobb 0,6 %-os koncentrációban az E2- és E4-jelû emulgeátoroknál. The Author demonstrates with valorigraphic method that the emulsifiers influence aleurone structure. The best aleurone improving effect can be experienced in 0,6% concentration at the E2 and E4 emulsifiers. Die Untersuchungen mit dem Valorigraph haben bestätigt, daß die Emulgatoren die Kleberstruktur beeinflussen. Die kleberqualitätverbessernde Wirkung war bei einer Konzentration von 0,6 % von mit den Emulgatoren E2 und E4 am günstigsten. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80455/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1993_01_026-030.pdf  |z Dokumentum-elérés