Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel
Valorigráfos módszerrel igazolja a szerzõ, hogy az emulgeátorok befolyásolják a sikérszerkezetet. A sikérjavító hatás a legjobb 0,6 %-os koncentrációban az E2- és E4-jelû emulgeátoroknál. The Author demonstrates with valorigraphic method that the emulsifiers influence aleurone structure. The best al...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1993
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
39 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80455 |
LEADER | 01631nab a2200253 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta80455 | ||
005 | 20230826103047.0 | ||
008 | 230731s1993 hu o 0|| hun d | ||
022 | |a 0422-9576 | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a eng | ||
041 | |a ger | ||
100 | 1 | |a Kovács Erzsébet | |
245 | 1 | 0 | |a Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel |h [elektronikus dokumentum] / |c Kovács Erzsébet |
260 | |c 1993 | ||
300 | |a 26-30 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 39 No. 1 | |
520 | 3 | |a Valorigráfos módszerrel igazolja a szerzõ, hogy az emulgeátorok befolyásolják a sikérszerkezetet. A sikérjavító hatás a legjobb 0,6 %-os koncentrációban az E2- és E4-jelû emulgeátoroknál. The Author demonstrates with valorigraphic method that the emulsifiers influence aleurone structure. The best aleurone improving effect can be experienced in 0,6% concentration at the E2 and E4 emulsifiers. Die Untersuchungen mit dem Valorigraph haben bestätigt, daß die Emulgatoren die Kleberstruktur beeinflussen. Die kleberqualitätverbessernde Wirkung war bei einer Konzentration von 0,6 % von mit den Emulgatoren E2 und E4 am günstigsten. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer | ||
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/80455/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1993_01_026-030.pdf |z Dokumentum-elérés |