Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel

Valorigráfos módszerrel igazolja a szerzõ, hogy az emulgeátorok befolyásolják a sikérszerkezetet. A sikérjavító hatás a legjobb 0,6 %-os koncentrációban az E2- és E4-jelû emulgeátoroknál. The Author demonstrates with valorigraphic method that the emulsifiers influence aleurone structure. The best al...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Kovács Erzsébet
Format: Article
Published: 1993
Series:Élelmiszervizsgálati közlemények 39 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Subjects:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80455
Description
Summary:Valorigráfos módszerrel igazolja a szerzõ, hogy az emulgeátorok befolyásolják a sikérszerkezetet. A sikérjavító hatás a legjobb 0,6 %-os koncentrációban az E2- és E4-jelû emulgeátoroknál. The Author demonstrates with valorigraphic method that the emulsifiers influence aleurone structure. The best aleurone improving effect can be experienced in 0,6% concentration at the E2 and E4 emulsifiers. Die Untersuchungen mit dem Valorigraph haben bestätigt, daß die Emulgatoren die Kleberstruktur beeinflussen. Die kleberqualitätverbessernde Wirkung war bei einer Konzentration von 0,6 % von mit den Emulgatoren E2 und E4 am günstigsten.
Physical Description:26-30
ISSN:0422-9576