A gyümölcsökben található pektinbontó enzimek vizsgálatának módszertani kérdései
Gyümölcsök, zöldségfélék tárolása során a tárolhatóságot befolyásoló egyik döntő tényező a gyümölcssejtek szilárdsága, amely szoros kapcsolatban van a felépítésében résztvevő pektinek állapotával. A pektinek átalakulását katalizáló pektinbontó enzimek közül a cikk foglalkozik a pektinmetilészteráz é...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Al-Himdani A. Merész Péter Lásztity Radomir |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1989
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
35 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80328 |
Hasonló tételek
-
A pektinbontó enzimek hatása és aktivitásuk meghatározása
Szerző: Zetelaki Zoltánné, et al.
Megjelent: (1972) -
Borostyánkősav meghatározása gyümölcsökben
Szerző: W. Jurics Éva
Megjelent: (1968) -
A sikér mennyiségi és minőségi vizsgálatának kérdései
Szerző: Lásztity Radomir
Megjelent: (1965) -
Nagy pektinbontó képességű penészgomba-törzsek kiválasztása
Szerző: Zackel Erna
Megjelent: (1971) -
Enzimek hatásmechanizmusának vizsgálata nem hagyományos tészta rendszerekben
Szerző: Barna Emília