Immuntechnikák alkalmazása élelmiszerek vizsgálatára

A jelenleg ismert analitikai módszerek közül a legnagyobb specifikussággal az immunbiokémiai módszerek rendelkeznek. A szerző áttekintést ad az élelmiszeranalitikai célra alkalmazott immunkémiai módszerekről: gél-immun diffúzió, elektroimmundiffúziós és ELISA-technika, Röviden beszámol az immuntechn...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Halász Anna
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1988
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 34 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Immunbiokémia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80287
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A jelenleg ismert analitikai módszerek közül a legnagyobb specifikussággal az immunbiokémiai módszerek rendelkeznek. A szerző áttekintést ad az élelmiszeranalitikai célra alkalmazott immunkémiai módszerekről: gél-immun diffúzió, elektroimmundiffúziós és ELISA-technika, Röviden beszámol az immuntechnika élelmiszeranalitikai alkalmazásának néhány hazai eredményéről. The biochemical procedures have the largest specificity among the present time known analytical methods. The author gives a view about the immun-biochemical procedures, which are adopted for food analytics: gel-immundiffusion, electricimmundiffusion and ELISA-technique. The author reports on some domestic results of immuntechnique which is adopted for food analytics.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:130-140
ISSN:0422-9576