Immuntechnikák alkalmazása élelmiszerek vizsgálatára
A jelenleg ismert analitikai módszerek közül a legnagyobb specifikussággal az immunbiokémiai módszerek rendelkeznek. A szerző áttekintést ad az élelmiszeranalitikai célra alkalmazott immunkémiai módszerekről: gél-immun diffúzió, elektroimmundiffúziós és ELISA-technika, Röviden beszámol az immuntechn...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1988
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
34 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Immunbiokémia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80287 |
Tartalmi kivonat: | A jelenleg ismert analitikai módszerek közül a legnagyobb specifikussággal az immunbiokémiai módszerek rendelkeznek. A szerző áttekintést ad az élelmiszeranalitikai célra alkalmazott immunkémiai módszerekről: gél-immun diffúzió, elektroimmundiffúziós és ELISA-technika, Röviden beszámol az immuntechnika élelmiszeranalitikai alkalmazásának néhány hazai eredményéről. The biochemical procedures have the largest specificity among the present time known analytical methods. The author gives a view about the immun-biochemical procedures, which are adopted for food analytics: gel-immundiffusion, electricimmundiffusion and ELISA-technique. The author reports on some domestic results of immuntechnique which is adopted for food analytics. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 130-140 |
ISSN: | 0422-9576 |