A spektrofotometriás fehérjetartalom-meghatározás alkalmazása új feltárási eljárással különböző húsok és húsipari termékek esetében
Húsok és egyes húsipari termékek fehérjetartalmának spektrofotometriás meghatározásához új feltáró eljárást dolgoztunk ki. A folyamat végrehajtásához speciális reakcióedényt terveztünk. A különböző oldószerek kombinált alkalmazásával spektrofotometrálásra alkalmas fehérjeoldatot állítottunk elő. Az...
Elmentve itt :
Szerző: | Gábor Miklósné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1987
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
33 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektrofotometria |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80251 |
Hasonló tételek
-
Arzén-meghatározás állati eredetű élelmiszerekben spektrofotometriás módszerrel
Szerző: Vidáné Poroszlay Borbála, et al.
Megjelent: (1988) -
Húsipari termékek zsírtartalmának meghatározása különböző módszerekkel
Szerző: Molnár Pál, et al.
Megjelent: (1976) -
A hidroxiprolin-meghatározás módszerének alkalmazása húsipari termékek analízise /
Szerző: Bálint Mihály
Megjelent: (1977) -
Húsipari termékek merkurimetriás kloridmeghatározásáról
Szerző: Bátyai Jenő, et al.
Megjelent: (1970) -
Konzervipari termékek fehérjetartalmának spektrofotometriás mérése cirkóniumtartalmú roncsolmányból
Szerző: Cseh Éva, et al.
Megjelent: (1981)