Mesterséges élelmiszerszínezékek intenzív folyadékkromatográfiás (HPLC) elválasztása

A szerzők a vízoldható mesterséges élelmiszerszínezékek minőségi és mennyiségi meghatározására izokratikus HPLC módszert dolgoztak ki. Abszorpciós görbék felvételével megállapították, hogy az amarant, neukokcin, tartrazin és indigókarmin fotometriás detektálására a 254 nm-es hullámhossz optimális. K...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Korány Kornél
Gasztonyi Kálmán
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1987
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 33 No. 2
Kulcsszavak:Folyadékkromatográfia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszer-színezékek
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80247

Hasonló tételek