Mesterséges élelmiszerszínezékek intenzív folyadékkromatográfiás (HPLC) elválasztása
A szerzők a vízoldható mesterséges élelmiszerszínezékek minőségi és mennyiségi meghatározására izokratikus HPLC módszert dolgoztak ki. Abszorpciós görbék felvételével megállapították, hogy az amarant, neukokcin, tartrazin és indigókarmin fotometriás detektálására a 254 nm-es hullámhossz optimális. K...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Korány Kornél Gasztonyi Kálmán |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1987
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
33 No. 2 |
Kulcsszavak: | Folyadékkromatográfia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszer-színezékek |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80247 |
Hasonló tételek
-
Tartósítószerek intenzív folyadékkromatográfiás meghatározása
Szerző: Korány Kornél, et al.
Megjelent: (1985) -
Papiroskromatográfiás eljárás mesterséges élelmiszerszínezékek elválasztására és felismerésére
Szerző: Jaschik Sándor
Megjelent: (1956) -
Adatok az élelmiszerszínezékek oszcillopolarográfiás vizsgálatához
Szerző: Nagy Ferenc, et al.
Megjelent: (1962) -
Az élelmiszerszinezékek kérdésének mai állása
Szerző: Jaschik Sándor
Megjelent: (1955) -
Szintetikus élelmiszerszínezékek gyors, szemikvantitatív meghatározása élelmiszerekből
Szerző: Pleskonicsné Szabó Ilona, et al.
Megjelent: (1977)