A kukorica peroxidáz aktivitásának vizsgálata a szárítás folyamatában
A kukoricaszárítás hatására bekövetkezett változást a peroxidáz-enzim aktivitás értékének csökkenése jól érzékeli. A kukorica peroxidáz aktivitását spektrofotometriás módszerrel pH 5,0, 25 °Con, o-feniléndiamin és hidrogénperoxid reagenssel, 1 etn-es kiivettában 430 nm hullámhosszon mérték. Az aktiv...
Elmentve itt :
Szerző: | Temesvári János |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1986
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
32 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektrofotometria |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80223 |
Hasonló tételek
-
Módszer a kukorica peroxidáz-aktivitásának meghatározására
Szerző: Temesvári János, et al.
Megjelent: (1981) -
Az arzénszennyeződés lehetősége füstgázos szárítás esetén adatok hazai szeneink arzéntartalmára /
Szerző: Cieleszky Vilmos, et al.
Megjelent: (1956) -
Kukorica fehérjék vizsgálata IV. táplálkozástani minőség /
Szerző: Sharobeem Samy Fanous, et al.
Megjelent: (1988) -
Hazai dohányok klorofill és aminosav tartalmának változása a szárítás során
Szerző: Rédei Endréné
Megjelent: (1982) -
Szójatermékek tripszin-inhibitor aktivitásának meghatározása
Szerző: Petres Jolán, et al.
Megjelent: (1981)