A kukorica peroxidáz aktivitásának vizsgálata a szárítás folyamatában

A kukoricaszárítás hatására bekövetkezett változást a peroxidáz-enzim aktivitás értékének csökkenése jól érzékeli. A kukorica peroxidáz aktivitását spektrofotometriás módszerrel pH 5,0, 25 °Con, o-feniléndiamin és hidrogénperoxid reagenssel, 1 etn-es kiivettában 430 nm hullámhosszon mérték. Az aktiv...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Temesvári János
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1986
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 32 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektrofotometria
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80223

Hasonló tételek