Élelmiszerek minőségalakulása 1985-ben a hatósági élelmiszer-minőségellenőrzés megállapításai alapján

A szerző az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomások hatósági élelmiszer-minőségellenőrző tevékenysége adatainak és megállapításainak felhasználásával értékelte és szakágazatonként, illetve termékcsoportonként elemezte a Magyarországon 1985-ben előállított élelmiszerek minőségalakulását....

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Molnár Pál
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1986
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 32 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés - hatósági - 1985, Élelmiszerbiztonság
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80215
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A szerző az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomások hatósági élelmiszer-minőségellenőrző tevékenysége adatainak és megállapításainak felhasználásával értékelte és szakágazatonként, illetve termékcsoportonként elemezte a Magyarországon 1985-ben előállított élelmiszerek minőségalakulását. A vizsgált élelmiszerek minősége jó színvonalon állandósult. A gyártmányfejlesztő tevékenység több új termékkel bővítette a választékot. A hatósági élelmiszer-minőségellenőrzés vizsgálataival, ellenőrzéseivel és intézkedéseivel hozzájárult a magyar élelmiszerelőállítás elért színvonalához. Quality trend of food produced in Hungary in 1985 was evaluated and analysed by branches and product groups using the data and statements got by official food quality control activities of Veterinary and Food Control Stations. The quality of examined foods settled on a good level. Product developing activity widened the choice with several new products. With its examinations, controls and measures the official food quality control attributed to the quality level reached by the Hungarian food production. Unter Anwendung der Daten und Feststellungen der ungarischen amtlichen Lebensmittelüberwachung wird die Qualitätsentwicklung der im Jahre 1985 in Ungarn hergestellten Lebensmittel je Industriezweig und Erzeugnisgruppe bewertet und analysiert. Die Qualität der untersuchten Lebensmittel hat sich auf einem guten Niveau stabilisiert. Durch die erfolgreiche Erzeugnisentwicklung wurde das Sortiment mit mehreren neuen Produkten bereichert. Die ungarische amtliche Lebensmittelüberwachung hat mit ihren Untersuchungen, Kontrollen und Maßnahmen zum erreichten Niveau der Lebensmittelherstellung in Ungarn aktiv beigetragen.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:50-102
ISSN:0422-9576