Egyes illékony aromakomponensek mennyiségének változása joghurtban hidegen tárolás során
Gázkromatográfiás gáztér-analízissel megvizsgáltuk kétféle kultúrával készített joghurt mintákban a legfontosabb illékony aromakomponensek (acetaldehid, etanol, aceton, diacetil) koncentrációjának változását 30 napos + 2 és +10 °C-on történő tárolás során. Megállapítottuk, hogy a joghurt determináns...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Horváthné Krasznai Erzsébet Szűcs Imre Schäffer Béla Vass Attila Kovács Árpád |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1985
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
31 No. 4 |
Kulcsszavak: | Gázkromatográfia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80202 |
Hasonló tételek
-
A pillanat sterilezett tej fehérjéinek változása tárolás során
Szerző: Van Minh Pham, et al.
Megjelent: (1978) -
Alma vízgőzzel illő komponenseinek változása a tárolás során
Szerző: Pozsárné Hajnal Klára, et al.
Megjelent: (1977) -
Narancs- és sárgabaracklé egyes fizikai és kémiai tulajdonságainak változása a tárolás során
Szerző: Ammar Kamal, et al.
Megjelent: (1976) -
Tejporok és tejalapú tápszerek szabad zsírtartalmának változása a tárolás során
Szerző: Lásztity Radomir, et al.
Megjelent: (1980) -
Ökológiai és konvencionális sárgarépa fizikai és beltartalmi paramétereinek változása tárolás során [absztrakt] /
Szerző: Divéky-Ertsey Anna, et al.
Megjelent: (2023)